Foodblogerka @hitjezdravozit si pro vás připravila recept na svěží jarní polévku vhodnou i pro ty, alergiky, protože je bez lepku i bez mléčné bílkoviny. S malými obměnami může být i pro vegany. Skvěle chutná s opečeným toastem.
Budete potřebovat:
- 450g mraženého hrášku (nebo čerstvého)
- 200g zeleného chřestu
- 1 malý pórek
- 2 stroužky česneku
- asi hrst listu mangoldu
- 800 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový pro veganskou verzi)
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- maldonská sůl
- ghí (přepuštěné máslo) na zjemnění (u veganské verze vynecháme)
Postup:
- Na olivovém oleji osmažíme pór a oloupané stroužky česneku. Přidáme hrášek, chřest a podlijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem a vaříme až do změknutí zeleniny.
- Nakonec přidáme listy mangoldu a ještě pár minut povaříme. Hotovou polévku rozmixujeme a zjemníme lžičkou ghí.
- Podáváme s kváskovým opečeným toastem.