Dostupné true wireless špunty s ANC i bezdrátovým dobíjením

Dostupné true wireless špunty s ANC i bezdrátovým dobíjením

Přesto, že QuietComfort Earbuds přicházejí s velmi překvapivě nízkou cenovkou, přinášejí funkce, které dosud žádná sluchátka Bose nenabízela. Mezi ně patří například vlastní technologie hlasového ovládání. Díky ní může uživatel „s rukama v kapsách“ přijmout nebo ukončit hovor, ovládat hlasitost reprodukce i potlačení ruchů z okolí nebo spustit či ukončit transparentní mód, který mu umožňuje komunikovat s okolím bez vyndání sluchátek z uší. Hlasové ovládání není závislé na žádném chytrém hlasovém asistentovi, vše zajišťuje vlastní technologie Bose. Ovládání se aktivuje se hlasovým příkazem „Hey headphones“ a dále probíhá pomocí předem definovaných anglických povelů, jejich seznam najdou uživatelé v nové aplikaci Bose QC Earbuds. Ta vznikla právě u příležitosti uvedení těchto sluchátek a ve srovnání s dosavadní aplikací nabízí mnohem větší možnosti. Ovládat klíčové funkce je samozřejmě možné i pomocí dotykových plošek špuntů, každý z nich nabízí čtyři různá gesta, jejich funkce lze upravit v aplikaci.

Bose QuietComfort Earbuds jsou zároveň první sluchátka Bose, která nabízí bezdrátové QI nabíjení. Špičkový zvuk a vynikající kvalitu ANC je v případě Bose téměř zbytečné zdůrazňovat. Přesto především z pohledu výkonosti ANC a zvuku zůstávají na špičce již dříve představená sluchátka do uší Bose QuietComfort Ultra Earbuds.

Sluchátka jsou malá a pro pevné a přesto pohodlné upevnění v uších využívají v Bose osvědčenou kombinaci dvou silikonových částí, přičemž každá z nich je v balení přiložena ve třech velikostech. To otevírá jejich potenciál při sportu, a to zvlášť v kombinaci s kvalitním transparentním módem, který umožňuje vnímat při běhu okolní dění. Při používání venku je nerozhodí déšť ani pot, specifikace IPX4 zaručuje jejich odolnost proti stříkající vodě. Na jedno nabití vydrží hrát až 8,5 hodiny a z pouzdra, které se dobíjí 20 minut, je možné je dobít na dalších přibližně 21 hodin poslechu.

Sluchátka Bose QuietComfort Earbuds byla uvedena ve třech barvách – černé, zakouřené bílé a fialkové „chilled lilac“. Na našem trhu by se měla objevit s největší pravděpodobností již začátkem října, jejich doporučená koncová cena bude 5 290 Kč.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment