Kompletně analogový integrovaný zesilovač Unitra WSH-805

Kompletně analogový integrovaný zesilovač Unitra WSH-805

Design tohoto zesilovače s přední deskou z leštěného hliníku a podsvícenými ručkovými VU metry je na první pohled inspirován zlatou érou značky a zároveň typickým vzhledem Hi-Fi zařízení Unitra ze 70. let dvacátého století.

Špičkového stereo zvuku je docíleno konfigurací dual-mono, neboli integrací dvou nezávislých mono zesilovačů se samostatnými elektronickými okruhy: od napájecích transformátorů až po výstup pro reproduktory. To zajišťuje dokonalé oddělení obou kanálů a ve spojení s použitou topologií proudové zpětné vazby se zesilovač může napříč všemi signálovými obvody pochlubit vynikajícími parametry a unikátně čistým zvukem.

Patentově chráněné páčkové přepínače funkcí na předním panelu jsou vlastní konstrukce a lze je ovládat jak ručně, tak i z dákového ovládače. Mezi širokou škálou signálových vstupů najdou uživatelé mimo jiné i symetrické XLR konektory. Poctivou tradiční konstrukci podtrhuje masivní kovové šasi s hmotností 22 kg ukrývající celkem 1586 dílů.

Důležitou součástí zesilovače WSH-805 je vstup Phono vyhrazený pro přímé přípojení gramofonu, zesilovač ci poradí s přenoskami typu MM i MC. V zesilovači WSH-805 je vestavěn samostatný sluchátkový zesilovač, který rozehraje i špičková sluchátka nejvyšší kategorie.

Ojedinělou funkcí je volba pracovní třídy koncového zesilovače. Třída AB je mezi konstruktéry oblíbená, protože staví do optimálního poměru parametry a účinnost. Ve třídě AB je v každém kanále k dispozici výstupní výkon až 125 wattů, což je dostačující porce síly pro snadné rozehrání většiny reprosoustav na trhu. Třída A se vyznačuje skvělými parametry, ale většinu energie zesilovač přemění ve zbytkové teplo. Proto je maximální výkon v tomto režimu jen 16 W při provozu se čtyřohmovými reprosoustavami. Vyladění optimálního zvuku audio sestavy je proto s WSH-805 ještě zábavnější.

Integrovaný zesilovač Unitra WSH-805 je k dispozici v černém, nebo stříbrném provedení za doporučenou cenu 120 000 Kč.

TZ

Související příspěvky

Leave a Comment