Autokamera s hlídáním parkovacích incidentů

Rollei_CarDVR-318

Novinkou na našem trhu je nová bezpečnostní kamera, která nejenže dokáže zaznamenávat dění před objektivem v rozlišení 2K, ale díky akceleračnímu snímači může uzamknout záznam těsně před nehodou nebo naopak spustit záznam v zaparkovaném vozidle při detekci šťouchnutí do auta nebo rozbití okna. Díky tomu je pak možné získat důkazní matriál, pokud ovšem zloděj neodnese kameru s sebou…

Autokamera Rollei CarDVR-318 má vysoké rozlišení a širokoúhlý 122° objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností. Díky tomu zachytí jsou vozidla, lidi a objekty ostře bez ohledu na vzdálenost nebo polohu v úhlu kamery. To vše dokáže v rozlišení 2K nebo ve Full HD se snímkovací frekvencí 60 fps.

Autokamera má GPS senzor zaznamenávající údaje o poloze s časem a datem, a umožňuje přesnou analýzu pohybu vozidla pomocí softwaru. Přehledný a jasný 2,31″ displej dovoluje sledování záznamu videa, lze na něm také zobrazit digitální tachometr. Kamera se upevňuje přísavkou na čelní sklo mimo zorný úhel očí řidiče.

Rollei CarDVR-318 se napájí pomocí adaptéru do zásuvky zapalovače s 12 nebo 24 V, což umožňuje její instalaci do osobních i nákladních automobilů. Jako záložní zdroj slouží baterie s kapacitou 470 mAh. Napájecí adaptér je vybaven USB zásuvkou pro druhé zařízení, je tedy možné současně nabíjet třeba smartphone. Kamera má parkovací režim, kdy monitoruje dění kolem vozidla během nepřítomnosti uživatele. Tříosý G-senzor reaguje na otřesy a prudké brždění a automaticky aktivuje režim kolize a odpovídající video smyčku uzamkne proti přepsání, aby zůstala zachována jako důkazní materiál.

Kamera podporuje paměťové karty microSDHC do kapacity 32 GB, v okamžiku, kdy je kapacita karty zcela zaplněna, začne kamera přepisovat nejstarší záznamy, které nejsou chráněné proti přepisu.

-LiM

Související příspěvky