Skvělý pomocník pro konzumaci obsahu, produktivní práci a zábavu

Acer-Chromebook-11

Chromebook 11 je nová řada počítačů bez operačního systému, kde se o pohon starají připojení k internetu s prohlížečem Google Chrome. Tato řada zařízení nabízí vysoký výkon pro každodenní práci a snadno přenosnou konstrukci s až desetihodinovou výdrží na baterii pro celodenní používání.

Značně inovovaná řada přenosných počítačů Acer Chromebook 11 (modely CB311-8HT a CB311-8H) nabízí 11,6″ displej ve snadno přenosné bezventilátorové konstrukci, takže se skvěle hodí pro spotřebitele i rodiny, které střídají zařízení nebo do sdílených prostor. Navíc k němu můžete připojit periferní zařízení, nabíjet telefony a další zařízení, a dokonce i sdílet obsah na velkém monitoru díky dvěma portům USB typ C.

Acer Chromebook 11 poskytuje snadný přístup k ekosystému Google včetně Disku Google, Gmailu a mnoha užitečným aplikacím a rozšířením Chrome. Acer Chromebook 11 také bude plně podporovat Google Play při startu, takže uživatelé budou mít přístup k milionům Android aplikací v obchodu Google Play.

Uživatelé mohou v Chromebooku 11 využívat více aplikací a záložek najednou, jelikož díky nejnovějším procesorům Intel Celeron poskytuje vysoký výkon. Acer Chromebook 11 je dodáván se 4 GB operační paměti a s 16GB nebo 32GB eMMC úložištěm. Bezventilátorový návrh zařízení mu umožňuje zcela tichý chod, proto je skvělou volbou do společných prostor, jako je rodinný pokoj, knihovna nebo kavárna.

Nový Acer Chromebook 11 je vybaven dvěma porty USB 3.1 typ C Gen 1, které lze využít k nabíjení zařízení i jiných produktů, rychlému přenosu dat a připojení HD displeje. Navíc mohou uživatelé používat čtečku karet MicroSD pro přenášení a přístup k obsahu. Acer Chromebook 11 také obsahuje dva porty USB 3.0 a Bluetooth 4.2. Uživatelé mohou zůstat připojeni k síti díky rychlému a spolehlivému bezdrátovému Wi-Fi připojení 802.11ac s technologií 2×2 MIMO.

Acer Chromebook 11 má 11,6″ IPS displej, který je k dispozici buď v dotykové (CB311-8HT) nebo nedotykové (CB311-8H) verzi s rozlišením 1366 × 768 px, přičemž poskytuje ostrý a čitelný text, stejně jako živé, jasné video a fotografie. Kamera s vysokým dynamickým rozsahem jasu (HDR) pořizuje čisté a jasnější fotografie, stejně jako videa pro Google Hangouts a webové konverzace. Dvojice stereofonních reproduktorů a integrovaný mikrofon vylepšují díky vysoce kvalitnímu zvuku zážitky z komunikace prostřednictvím webové kamery.

Díky tenkému a snadno přenosnému tělu je Acer Chromebook 11 ideální pro používání prakticky kdekoli; je tenký pouhých 18,15 mm a váží jen 1,1 kg.

Chromebooky se snadno ovládají a jsou ideální pro sdílení mezi více uživateli. Ti se jednoduše přihlásí do svého Google účtu, aby získali přístup ke svým službám, jako je Gmail, Dokumenty Google, k aplikacím, rozšířením, záložkám a dalším informacím. Chrome OS poskytuje další zabezpečení, protože je automaticky aktualizován, aby se chránil před neustále měnícími se on-line hrozbami. Mnoho uživatelů chromebooků ukládá své soubory na Disk Google , který se stará o ochranu souborů, dokumentů a fotografií v bezpečí cloud. Také zajišťuje, že bude vždy k dispozici nejnovější verze souboru nebo dokumentu, a to i v případě, že je chromebook ztracen či ukraden.

Několik modelů z řady Acer Chromebook 11 (CB311-8HT/ CB311-8H) bude v oblasti EMEA k dispozici v březnu za ceny od 249 €.

Související příspěvky