Telefon vybavený Infinity displejem, zdokonaleným perem S Pen a dvěma fotoaparáty s optickou stabilizací obrazu

Samsung

Samsung představuje Galaxy Note8, telefon nové generace modelové řady Note určený pro ty, kdo chtějí dělat věci ve větším formátu. S přístrojem Galaxy Note8 získávají spotřebitelé větší Infinity displej, který se přitom pohodlně vejde do jedné ruky, zdokonalené pero S Pen, které jim umožní komunikovat osobitějším stylem, a doposud nejkvalitnější fotoaparát1 z dílny společnosti Samsung, který jim umožní pořizovat snímky ohromující kvality. Galaxy Note8 byl navržen s ohledem na životní styl dnešních uživatelů a jejich těsné soužití s technologiemi.

V České republice bude telefon Galaxy Note8 dostupný ve dvou barevných variantách – černé Midnight Black a zlaté Maple Gold, a zároveň ve verzích Single SIM a Dual SIM. Doporučená maloobchodní cena je 26 999 Kč, telefon se začne prodávat 15. září 2017.

Zákazníci v České republice, kteří si předběžně objednají nový Galaxy Note8 od 23. srpna do 14. září prostřednictvím zapojených partnerských operátorů a maloobchodních prodejců, dostanou jako dárek zbrusu nový Samsung DeX. Po připojení monitoru, klávesnice a myši promění Samsung DeX chytrý telefon v plnohodnotný stolní počítač. S pomocí dokovací stanice Samsung DeX mohou uživatelé upravovat dokumenty, spouštět prezentace, hrát hry, komunikovat s přáteli a prohlížet si multimediální obsah přímo z telefonu Galaxy Note8 na větší obrazovce pro snazší, rychlejší a inteligentnější pracovní i osobní život. Díky telefonu Galaxy Note8 a dokovací stanici Samsung DeX mohou zákazníci využívat rozšířených možností nového uživatelského rozhraní, které ještě více usnadňuje přístup k aplikacím a vykonávání několika činností současně, a také rozšířeného ekosystému aplikací a služeb orientovaných na produktivitu a zábavu.

„Vážíme si neutuchajícího nadšení komunity uživatelů Note. Jsou pro nás stálou inspirací a nový Note jsme navrhli speciálně pro ně,“ uvedl DJ Koh, prezident divize Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Ať už se zaměříme na Infinity displej, inteligentnější funkce pera S Pen nebo špičkový duální fotoaparát, přístroj Galaxy Note8 dovoluje uživatelům dělat věci způsobem, jaký doposud považovali za nemyslitelný.“

Modelovou řadu Note představil Samsung poprvé v roce 2011. Od té doby vyrostla okolo těchto modelů komunita nadšenců, kteří si již svůj život bez velkého displeje, který je rozpoznávacím znakem telefonů Note, a bez dotykového pera S Pen prakticky nedovedou představit. Podle průzkumu trhu provedeného společností Samsung2 uvedlo 85 procent uživatelů přístrojů Note, že se svým telefonem rádi pochlubí a doporučí jej svým přátelům, a 75 procent uvedlo, že Note je nejlepší telefon, jaký kdy měli.

Vychutnejte si Infinity displej, který vám toho umožní dělat více

Galaxy Note8 se může pochlubit displejem, který svou velikostí překonává všechny předchozí modely Note. Díky tenkému tělu lze ale přitom telefon stále pohodlně držet v jedné ruce. Super AMOLED Infinity displej s 6,3palcovou úhlopříčkou a rozlišením Quad HD+ vám dovoluje zobrazit více, a o to méně jste při používání telefonu nuceni zobrazeným obsahem listovat. Galaxy Note8 poskytuje více prostoru pro sledování, čtení či kreslení, a stává se tak dokonalým telefonem pro multitasking.

Uživatelé telefonů Note mohou již delší dobu využívat výhod funkce Multi Window pro zobrazení více oken, která jim dovoluje dělat více věcí najednou. Telefon Galaxy Note8 nabízí novou funkci párování aplikací App Pair, která uživatelům umožňuje na okraji obrazovky vytvořit vlastní páry aplikací a následně snadno spouštět dvě aplikace současně. Můžete tak například sledovat video a zároveň si posílat zprávy se svými přáteli nebo zahájit konferenční hovor a současně si zobrazit údaje nebo materiály, o kterých chcete diskutovat.

Nové způsoby komunikace s pomocí pera S Pen

Od svého prvního uvedení na trh se pero S Pen stalo jedním z rozpoznávacích znaků telefonů Note. U modelu Galaxy Note8 nabízí pero S Pen zcela nové možnosti, jak psát, kreslit, ovládat telefon, či komunikovat s přáteli. Pero je vybaveno jemnějším hrotem, je citlivější na tlak3 a nabízí funkce, které uživatelům umožňují vyjádřit se způsoby, jaké doposud žádný stylus ani chytrý telefon nenabídl.

V případech, kdy komunikace prostřednictvím pouhého textu nepostačuje, vám funkce Live Message pro zasílání živých zpráv umožňuje jedinečným způsobem vyjádřit svoji osobnost a vytvářet výmluvné příběhy. Prostřednictvím telefonu Galaxy Note8 získáváte možnost sdílet animované texty a kresby napříč platformami podporujícími animované obrázky ve formátu GIF (AGIF). Jedná se o zcela nový způsob, jak s pomocí pera S Pen komunikovat – můžete svým zprávám dodat svěžest a emoce, které jim vdechnou skutečný život.

Funkce Always On Display pro nepřetržité zobrazení vybraných informací na displeji umožňuje uživatelům telefonů Galaxy udržovat si neustálý přehled o oznámeních bez nutnosti telefon odemykat. U modelu Galaxy Note8 je tato funkce nyní ještě dokonalejší. Funkce Screen Off Memo pro vytváření poznámek při zamknuté obrazovce vám umožní vytvořit až sto stran poznámek okamžitě po vyjmutí pera S Pen z telefonu, připnout poznámky na displej v režimu Always On a přímo na tomto displeji poznámky i upravovat.

Uživatelům, kteří cestují do zahraničí nebo navštíví webové stránky v cizím jazyce, umožňuje zdokonalená překladová funkce Translate přeložit vybraný text pouhým přidržením pera S Pen nad textem, po kterém se zobrazí nejen překlad jednotlivých slov, ale i celých vět v až 71 jazycích. Takto lze také okamžitě převádět měrné jednotky i cizí měny.

Lepší snímky s fotoaparátem telefonu Galaxy Note8, který je nejlepším ve své třídě

Pro většinu spotřebitelů je jednou z věcí, na kterou se při koupi nového telefonu soustředí nejvíce, fotoaparát. V oblasti fotoaparátů instalovaných v mobilních telefonech patří Samsung k absolutní špičce a v telefonu Galaxy Note8 se spotřebitelům do ruky dostává doposud nejvýkonnější fotoaparát, jaký kdy chytrý telefon nabízel.

Galaxy Note8 je osazen dvěma zadními fotoaparáty s rozlišením 12 megapixelů. Oba dva fotoaparáty, tj. fotoaparát se širokoúhlým objektivem i s teleobjektivem, jsou vybaveny optickou stabilizací obrazu (OIS). Ať už prozkoumáváte nové město, nebo jen pobíháte po dvorku za domem, OIS vám umožňuje zachytit ostřejší snímky.

Pro náročnější fotografování podporuje telefon Galaxy Note8 funkci Live Focus, která vám umožňuje mít pod kontrolou hloubku ostrosti nastavením efektu rozostření v režimu náhledu i po pořízení snímku.

V režimu Dual Capture pro duální snímání pořídí snímek oba zadní fotoaparáty současně a oba dva snímky můžete uložit – detailní záběr pořízený teleobjektivem i širokoúhlý záběr zachycující celou scénu.

Širokoúhlý objektiv je vybaven senzorem Dual Pixel s rychlým automatickým ostřením, takže můžete zachytit ostřejší a jasnější snímky i při slabém osvětlení. Galaxy Note8 je také vybaven špičkovým předním fotoaparátem s rozlišením 8 megapixelů a chytrým automatickým ostřením, který oceníte při pořizování ostrých selfíček a při videohovorech.

Galaxie funkcí a služeb

Galaxy Note8 vychází z dědictví výrobků řady Galaxy – kolekce jedinečných funkcí a možností, které spolu nově definovaly novou mobilní zkušenost:

  • Odolnost proti vodě a prachu: Před čtyřmi lety představil Samsung první voděodolné zařízení Galaxy. A dnes si můžete svůj Note a S Pen s odolností proti prachu a vodě (IP684) vzít téměř kamkoli. Můžete dokonce i psát na vlhký displej.
  • Rychlé bezdrátové nabíjení: Před dvěma lety jsme představili první zařízení Galaxy s bezdrátovým nabíjením. Galaxy Note8 podporuje nejmodernější možnosti bezdrátového nabíjení, takže svůj přístroj můžete rychle a pohodlně nabít5, aniž byste museli zápolit s porty nebo dráty.
  • Zabezpečení: Galaxy Note8 nabízí celou řadu možností biometrické autentizace – včetně snímání oční duhovky a otisku prstu. Samsung Knox6 poskytuje zabezpečení splňující parametry obranného průmyslu, a to jak na hardwarové, tak na softwarové úrovni, a díky zabezpečené složce (Secure-Folder) uchovává odděleně vaše osobní a pracovní údaje.
  • Nekompromisní výkon: S 6 GB RAM, 10nm procesorem a rozšiřitelnou pamětí (až na 256 GB) máte k dispozici výkon, který potřebujete k prohlížení internetu, streamování, hraní her a souběžnému provádění více úkolů.
  • Inovativní mobilní zkušenost: Samsung DeX vám umožní pracovat s telefonem stejně jako na stolním počítači. Soubory můžete ponechat ve svém zařízení, na cestách můžete vykonávat svou práci a když budete potřebovat ještě větší obrazovku, můžete použít Samsung DeX. Galaxy Note8 zahrnuje hlasového asistenta Bixby7, který vám umožní používat telefon chytřeji; učí se od vás, postupem času se zdokonaluje, a pomůže vám tak vykonat více práce.

Mobilní výkon, produktivita a zabezpečení pro podniky

Díky pokročilým funkcím, které zvyšují výkon, produktivitu a zabezpečení pro celou řadu průmyslových odvětví a zjednodušují tak způsob práce, posouvá Galaxy Note8 obchodní inovace na další úroveň:

  • Vylepšený S Pen pro firmy: S Pen umožňuje profesionálům dělat to, co jiné chytré telefony nedokážou, např. diskrétně pořizovat poznámky pomocí funkce Screen Off Memo nebo rychle vkládat komentáře do dokumentů a popisovat fotografie.
  • Bezdotyková autentizace: Galaxy Note8 nabízí profesionálům možnost snímání oční duhovky – například odborníkům ve zdravotnictví, stavebnictví nebo příslušníkům bezpečnostních složek, kteří se mohou ocitnout v situaci, kdy budou potřebovat odemknout telefon, aniž by museli potáhnout prstem přes displej nebo sejmout otisk prstu.
  • Vylepšené možnosti rozhraní DeX: Galaxy Note8 podporuje rozhraní Samsung DeX pro ty, kdo potřebují v práci započaté na mobilním zařízení bezproblémově pokračovat na stolním počítači – ať už jsou v terénu, v kanceláři nebo doma.

Naše pokračující snaha o zajištění bezpečnosti

Samsung stojí i nadále v čele úsilí o zajištění bezpečnosti baterií v elektronických zařízeních. Baterie používaná v Galaxy Note8 prošla osmibodovou kontrolou bezpečnosti, která je nejpřísnější v celém odvětví.

„Se společností Samsung úzce spolupracujeme na dosažení významného pokroku ve vědeckých postupech pro hodnocení bezpečnosti a kvality chytrých telefonů. Galaxy Note8 úspěšně prošel řadou přísných zkoušek testujících bezpečnostní kompatibilitu elektronického zařízení a baterie. Těšíme se na pokračování našeho strategického partnerství se společností Samsung, jehož cílem je přispět k zajištění bezpečnosti elektronických zařízení pro všechny spotřebitele,“ prohlásil Sajeev Jesudas, prezident společnosti UL International.

Další informace o Galaxy Note8 získáte na internetových stránkách http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy nebo www.samsung.com/galaxy.

Samsung Galaxy Note8 – technické specifikace telefonu

Galaxy Note8
Displej 6,3palcový Super AMOLED s rozlišením Quad HD+, 2960 × 1440 (521 ppi)

* Obrazovka měřená úhlopříčně jako celý obdélník bez odečtení zaoblených rohů.

* Výchozí rozlišení je Full HD+; lze jej ale v nastavení změnit na Quad HD+ (WQHD+)

Fotoaparát Zadní: duální fotoaparát s duálním optickým stabilizátorem obrazu (OIS)

– širokoúhlý: 12MP Dual Pixel AF, F1.7, OIS

– teleobjektiv: 12MP AF, F2.4, OIS

– 2× optický zoom, 10× digitální zoom

Přední: 8MP AF, F1.7

Tělo 162,5 × 74,8 × 8,6 mm, 195 g, IP68

(S Pen: 5,8 × 4,2 × 108,3 mm, 2,8 g, IP68)

* Odolnost vůči prachu a vodě je hodnocena stupněm krytí IP68. Na základě testů prováděných ponořením do sladké vody do hloubky 1,5 m na dobu až 30 minut.

Aplikační procesor Osmijádrový (2,3GHz čtyřjádrový + 1,7GHz čtyřjádrový), 64bitový, 10nm procesor

* Může se lišit podle trhu a mobilního operátora.

Paměť 6 GB RAM (LPDDR4), 64 GB

* Může se lišit podle trhu a mobilního operátora.

* Velikost uživatelské paměti je menší než celková kapacita paměti, protože část úložiště využívá operační systém a software vykonávající různé funkce zařízení. Skutečná velikost uživatelské paměti se bude lišit podle operátora a po aktualizaci softwaru se může změnit.

SIM karta Single SIM: jeden slot pro Nano SIM a jeden slot pro microSD (až 256 GB)

Hybridní Dual SIM: jeden slot pro Nano SIM a jeden slot pro Nano SIM nebo MicroSD (až 256 GB)

* Může se lišit podle trhu a mobilního operátora.

Baterie 3 300 mAh

Bezdrátové nabíjení kompatibilní se standardy WPC a PMA

Rychlé nabíjení kompatibilní se standardem QC 2.0

OS Android 7.1.1
Sítě LTE kat. 16

* Může se lišit podle trhu a mobilního operátora.

Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024 QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE až 2 Mbps), ANT+, USB typ C, NFC, navigace (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

* Pokrytí systémů Galileo a BeiDou může být omezené.

Platby NFC, MST
Senzory Akcelerometr, barometr, čtečka otisku prstů, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor tepu, senzor blízkosti, RGB světelný senzor, snímač oční duhovky, čidlo tlaku
Ověřování Typ uzamčení: Gesto, PIN kód, heslo

Biometrické typy uzamčení: Snímač oční duhovky, snímač otisku prstů, rozpoznání tváře

Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Autor: Petr Smolník, šéfredaktor

Související příspěvky