Průlomové monitory nastavují nové standardy v barevné přesnosti

KANKRY

Na veletrhu NAB v Las Vegas, představila společnost HP,  nové Cinema 4K monitory. Ty vyzbrojí profesionály při tvorbě filmů a animací budoucnosti novými prvky, jako jsou vysoká barevná přesnost a automatická kalibrace. Nové monitory HP DreamColor Z31x Studio a HP DreamColor Z24X G2, navržené ve spolupráci s předními studii pro vizuální efekty a animace, umožní umělcům, fotografům i filmovým tvůrcům dělat to, co umí nejlépe – tvořit – aniž by si museli dělat starosti s nedostatečným výkonem svého monitoru.

“Naše nové monitory DreamColor pro Cinema vytvářejí nový standard v barevné přesnosti od nejtmavší černé po tu nejživější duhu barev. Díky jednoduchosti použití a vynikající ceně, svoji konkurenci snadno zastíní,“ řekl Gwen Coble, ředitel oddělení Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing pro oblast EMEA z HP Inc. “Nové monitory DreamColor Z přinesou zásadní změny především pro studia a digitální kreativce, kteří se spoléhají na vysokou barevnou přesnost a extrémní výkon.“

Produkty HP DreamColor pro PC i Mac patřily mezi průkopníky na trhu s profesionálními grafickými monitory. Staly se nepostradatelnou technologií pro velká filmová studia a studia pro vizuální efekty po celém světě. Od roku 2011 používalo monitory HP DreamColor 80 procent nominovaných filmů na Oskara za vizuální efekty. V roce 2015 udělila Akademie filmového umění a věd těmto monitorům a jejich vývojářům ocenění Scientific and Engineering Award.

Monitor HP DreamColor Z31x Studio přináší bohatou výbavu zejména profesionálům, kteří pracují s barvami. Její součástí je široký barevný gamut pro pozoruhodně živé barvy, inovace pro zobrazení neuvěřitelných černých odstínů, vestavěný kolorimetr pro automatickou kalibraci a intuitivní pracovní a ovládací nástroje. Tyto prvky, spolu se spolehlivostí produktů HP, jsou zásadní pro práci střihačů, online redaktorů, koloristů, osvětlovačů, sazečů, fotografů, grafických tvůrců i designérů. HP DreamColor Z31x Studio byl vyroben ve vysoké kvalitě, vlastní panel a technologie umožňuje uživatelům pracovat s úžasnými barvami, temnými a bohatými odstíny černé. Profesionální úroveň zpracování zaručuje výdrž v plném nasazení celé roky.

Klíčové vlastnosti monitoru HP DreamColor Z31x Studio

HP zase jednou posunulo hranice inovací, aby uživatelům přineslo výjimečnou přesnost a stálou barevnost od monitorů až po velká plátna a tisk. Každý nový prvek tohoto monitoru HP DreamColor Z31x Studio s 31palcovou úhlopříčkou je výsledkem přímé zpětné vazby od zákazníků, kteří hledali nové způsoby, jak zlepšit svou práci. Tyto klíčové prvky zahrnují:

  • Precizní kvalita obrazu ze všech pozorovacích úhlů.
  • Spolehlivé a přesné barvy s pokročilým vestavěným kolorimetrem, který dokáže měřit a přizpůsobovat výkonnost monitoru automaticky, v přednastavených intervalech nebo na přání uživatele.
  • Další prvky, které uživatelům umožní tvořit v rozlišení Cinema 4K, sledovat obraz v True 2K a urychlit práci na projektech od konceptů až po konečný výsledek, díky obrazovkovým ukazatelům a přepínání vstupních zařízení pomocí klávesnice.

Obrazová kvalita HP DreamColor Z31x Studio je zaručena díky 10bitovému Real IPS panelu s více než 1 miliardou barev včetně stálé úrovně černé, ze všech pozorovacích úhlů. HP vylepšilo technologii IPS – vyvinulo totiž nové procesy, které umožňují zobrazení neuvěřitelně tmavých černých odstínů s minimálním vyblednutím a bohatými detaily při stínování.

Vyskakovací kolorimetr monitor automaticky kalibruje kdykoliv na přání uživatele, podle pravidelného rozvrhu nebo může být nastaven mimo pracovní dobu, aby nikdy nepřerušil proud inspirace. Vestavěný kolorimetr lze také propojit se specializovanými nástroji firmy, aby tak byly zaručeny konzistentní a přesné barvy napříč celým podnikem. Kolorimetr udržuje dokonalou barevnou přesnost a samotný displej s 10bitovými barvami přináší zatím vůbec nejširší barevný gamut od HP (99 procent DCI-P3).

HP DreamColor Z31x Studio byl vytvořen s pomocí prvků, které si vyžádali nejpřednější digitální tvůrci: integrované KVM přepínání (klávesnice/video/myš), sledování v True 2K, ukazatele a masky a mnohem více. Vestavěné KVM dokáže přepínat mezi dvěma počítači pomocí rychlé klávesové zkratky. Uživatel tak může používat jeden monitor, klávesnici i myš na dvou počítačích. Řada tvůrců pracuje se dvěma počítači, jeden s OS Linux®, na kterém běží speciální animátorské aplikace, a jeden s OS Windows®, na kterém mají Adobe® Photoshop nebo přístup k internetu. Minimální rozptylování zaručí přední tlačítka pro automatické zatmívání a pro snížení dopadu na vidění ve tmě, lze zvolit červená světa, případně monitor zcela vypnout.

Nejdostupnější monitor DreamColor od HP

Monitor HP Z24x G2 DreamColor přichází s barevnou přesností a stálostí, které se již staly synonymem značky HP DreamColor brand. Příznivá cena tohoto monitoru umožní každému výtvarníkovi, aby měl na svém stole profesionální monitor s dokonalou barevnou přesností. Nejdostupnější profesionální grafický monitor od HP nabízí:

  • Panel DreamColor s 24palcovou úhlopříčkou, který zobrazí až 1 miliardu barev z masivního barevného gamutu a pokryje 99 procent barevného prostoru Adobe® RGB.
  • Ryzí a stálá barevná přesnost od návrhů po produkci s barevnou kalibrací na velice dostupném monitoru.
  • Výběr barevného prostoru stiskem jediného tlačítka.
  • Kalibrační software pro Windows® i macOS podporující jak kolorimetr X-Rite i1Display Pro, tak Klein Instruments K10-A.

Cena a dostupnost

Monitor HP DreamColor Z24x G2 bude v ČR dostupný v červenci.

Monitor The HP Z31x DreamColor Studio bude v ČR k dispozici v září.

Informace o cenách vám poskytneme na požádání.

Autor: Petr Smolník, šéfredaktor

 

Související příspěvky