Lamax Beat Sentinel SE-1

KANKRY

Pokud chcete přenášet hudbu všude s sebou, nabízí se možnost využití kompaktního přenosného bezdrátového systému společnosti Lamax Beat, nesoucí název Sentinel SE-1.

Tento přístroj se hodí na cesty, protože může být všude s vámi. Poskytuje hudební výkon 10 W ze dvou vestavěných reproduktorů a jeho přínosem je outdoorové tělo, které je odolné vůči postřiku vodou a prachu. Pogumovaný povrch přístroje zajistí, aby se zařízení nepoškodilo i při hrubším zacházení. Vestavěný akumulátor pak zajistí hudební produkci až na 20 hodin na jedno nabití. Abyste věděli, kolik místa zabere, zde jsou jeho rozměry: 187 x 56 x 62 mm, hmotnost je 390 gramů.

Přes tyto malé rozměry poskytuje zařízení příjemný zvuk, hodně vzdálený od zvuku nakřápnutých tranzistoráků z dob dávno minulých nebo laciných reproduktorků, dostupných na trhu za pár korun. O parádní zvuk se totiž starají dva reproduktory, které dokážou vytvořit poměrně slušný stereo zvuk.

Zařízení je propojitelné s dalšími přístroji pomocí technologie Bluetooth 2.1, takže ho spárujete snadno i se staršími zařízeními, a to na vzdálenost až 25 metrů. Je tedy nasnadě, že toto zařízení můžete například použít i ve funkci hands-free. Součástí přístroje je i digitální FM přijímač, který automaticky ukládá nalezené stanice do předvoleb pro rychlejší přístup k nim. Jako anténa pak slouží napájecí kabel USB. Ovšem pokud se sentinel nabíjí například z počítače nebo nabíječky, anténa má díky tomu menší zisk, a proto je příjem některých stanic značně omezen.

Přístroj vládne vestavěným MP3 přehrávačem, který dokáže přehrávat skladby z karty Micro SD Card, zasunuté do slotu na přístroji. Ten je vybaven i regulací hlasitosti, pamětí poslední přehrávané skladby i zvolené stanice. Po deseti minutách přístroj přejde do stand-by režimu kvůli úspoře energie ve vestavěném akumulátoru.

Tento přístroj je jako dělaný do přírody nebo na místa, kde není dostupná elektřina, je dobré, že výrobce myslel na tuto možnost a odolný přístroj vybavil vysokokapacitním akumulátorem, který zaručí až 20 hodin reprodukované hudby. Stejně tak lze pozitivně hodnotit přehledné uspořádání ovládacích prvků a možnost přehrávaní hudby z vestavěného rádia FM či paměťové karty. I když výrobce prezentuje skromně ve svých materiálech MP3 přehrávač, tento outdoorový všeuměl zvládne klidně i další nejběžnější formáty WAV a WMA. A ještě něco navíc, když outdoor, tak outdoor – tento přístroj má v sobě integrovanou i svítilnu. I ta se může hodit.

Doporučená cena tohoto příjemného přístroje, který lze nosit třeba i jako přívěšek, je velmi slušná. Je stanovena na 1.190 Kč.

 

Související příspěvky